Herstelproces: snel weer op weg!

Het herstelproces van uw auto bestaat uit een aantal stappen:

 

Demontage

We beginnen het herstel van de autoschade met het demonteren van de beschadigde onderdelen.

 

Richten

Als uw auto forse schade heeft opgelopen, is het mogelijk dat uw auto opnieuw ‘gericht’ moet worden. We stellen de maatvoering af op de door de fabrikant opgegeven waarden met behulp van richtbanken en uitlijnapparatuur.

 

Vervangen onderdelen

Sommige onderdelen kunnen niet gerepareerd worden, en zullen vervangen worden. U bepaalt zelf of u originele, merkloze of gebruikte onderdelen wilt gebruiken om de beschadigde delen te vervangen. Uw keuze kan u veel geld besparen, en het verschil betekenen tussen economisch total loss of niet.

 

Plaatwerk behandelen

Wij verzorgen het plaatwerken of uitdeuken van beschadigde plaatdelen. Wij herstellen ook kunststofdelen zoals bumpers en spoilers, zodat deze niet vervangen hoeven te worden. Het is zelfs mogelijk plaatdelen uit te deuken zonder dat deze daarna gespoten hoeven te worden (restylen). Dat is beter voor het milieu en uw portemonnee.

 

Voorwerking

Na de behandeling van het plaatwerk wordt de auto klaargemaakt voor de spuiterij. Hierbij worden de niet te spuiten delen afgeplakt en de vervangen of herstelde delen worden geschuurd en voorzien van grondlak.

 

Kleurvoorbereiding

Aan de hand van de kleurnummers in de auto worden de bijbehorende stalen opgezocht in de computer. Op basis van het recept in de computer wordt de kleur gemengd in de verfmengmachine.

 

Spuiten

De autospuiter brengt in de spuitcabine zorgvuldig de nieuwe laklagen aan. Na het spuiten wordt de spuitcabine verhit voor het drogen van de nieuwe lak.

 

Afmonteren en kwaliteitscontrole

Nadat de auto de spuiterij heeft verlaten, worden de resterende onderdelen gemonteerd en krijgen nieuwe plaatdelen een anti-corrosie behandeling. Hierna vindt de laatste kwaliteitscontrole plaats en wordt uw auto schoongemaakt voor aflevering.

 

Afleveren

Wij bellen u als u de auto weer kunt ophalen. Bij aflevering informeren wij u over de uitgevoerde werkzaamheden.